donations click target
donations click target

Παρακαλούμε γράψτε το ποσό το οποίο θα θέλατε να συνεισφέρετε

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση στο λογιαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Παρακαλούμε να καταχωρήσετε το όνομά σας και τον τίτλο "united we"

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2130 26 14 36
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ 

WERONIKA TROJANSKA

GABRIELA COMMUNICATION DEPARTMENT
ANSWERING MACHINE COMMISSION ΙΙΙI 

24/9/2019-3/11/2019

H υπηρεσία λειτουργεί 

24 ώρες το 24ωρο

7 ημέρες την εβδομάδα


<- αρχείο

H GABRIELA σας καλεί να τηλεφωνήσετε στο 2130 261436 για να ακούσετε το ηχητικό έργο της Weronika Trojanska, I am sitting in a room (1969) I am sitting in a room (2019). Η υπηρεσία προσφέρεται 24 ώρες το 24ωρο.

Πριν από 50 χρόνια ο Αμερικανός συνθέτης Alvin Lucier, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της πειραματικής μουσικής, κατέγραψε για πρώτη φορά την πρωτοποριακή του σύνθεση “I am sitting in a room” (για φωνή και ηλεκτρομαγνητική ταινία), στην οποία αφηγείται στο κοινό τι κάνει ο ίδιος και τι θα ακούσουν εκείνοι. Όπως εξηγεί, η ηχογραφημένη φωνή αναπαράγεται αρκετές φορές μέχρι οι συχνότητες συντονισμού του δωματίου να αρχίσουν να καλύπτουν την ομιλία και να σβήσουν στο τέλος το ανθρώπινο στοιχείο, επιβάλλοντας έτσι την κυριαρχία του καθαρού, περιβαλλοντικού ήχου. Τι θα συνέβαινε αν εστιάζαμε αποκλειστικά στον προφορικό λόγο, τη φωνή, τον συντονισμό και την ακουστική του σώματος του ερμηνευτή (στο λαιμό, το στήθος και το διάφραγμα); Πώς οι ιδιοσυγκρασιακές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και ήχοι που παράγονται μπορούν να μετατραπούν σε μουσική; Αν σκεφτούμε το “I am sitting in a room” σαν τραγούδι ή χορογραφία, "οποιεσδήποτε παρατυπίες [...] η ομιλία μπορεί να έχει" μετατρέπονται σε σύμβολα ή χειρονομίες, και έτσι γίνονται αναπόσπαστα κομμάτια της παρτιτούρας.

Το τμήμα επικοινωνίας της GABRIELA ανανεώνεται με ηχητικά έργα και μηνύματα, περίπου κάθε 40 μέρες, και υπάρχει ενημέρωση μέσω Email.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Η Weronika Trojanska σπούδασε τέχνη στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Πόζναν της Πολωνίας και στο Sandberg Instituut στο Άμστερνταμ. Στην καλλιτεχνική της πρακτική διερευνά τις έννοιες της αυτο-βιογραφίας και του εαυτού, οικειοποιώντας χειρονομίες (αναπαραγωγή, προσαρμογή και εκμάθηση) άλλων καλλιτεχνών, ως έναν τρόπο έρευνας της προσωπικότητας αυτών και της ίδιας. Το έργο της έχει παρουσιαστεί στο ΜΟΜΑ (NYC), στο Ίδρυμα Emily Harvey (NYC), στη Cuchifritos Gallery + Project Space (NYC), στο Printed Matter Inc. (NYC), στο Rongwrong στο Άμστερνταμ (Ολλανδία), στο NEW STUDIO σε συνεργασία με το 3 137, Αθήνα (Ελλάδα), στο MuzeuMM, Λος Άντζελες (CA) και στο Ινστιτούτο Σύγχρονων Τεχνών Σιγκαπούρης (ICAS), μεταξύ άλλων. Η Trojanska επίσης είναι συγγραφέας και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά πολωνικά και αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης.