donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

H αντιπροσωπεία του Department of Civil Imagination (DCI) στην Αθήνα 
Διαφανείς διαδικασίες ή όταν το DCI συνάντησε την GABRIELA

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, 18:00-21:00
19:00-20:00 Παρουσίαση Όταν το DCI συνάντησε την GABRIELA από την Πάκυ Βλασσοπούλου και τον Κοσμά Νικολάου

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, 18:00-21:00
19:00-20:00 Παρουσίαση της έκδοσης RESHAPE: A Workbook to Reimagine the Art World από την Πάκυ Βλασσοπούλου, τον Ash Bulayev, τη Μυρτώ Κατσιμίχα, τη Νεφέλη Μυρωδιά και τον Κοσμά Νικολάου

Όλες οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά. 


<- αρχείο
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου και προγράμματος RESHAPE, ο ανεξάρτητος καλλιτεχνικός χώρος 3 137 με την υποστήριξη του και σε συνεργασία με το Onassis AiR, επιχειρεί να στήσει έναν διάλογο για τη σύγχρονη πολιτιστική διαχείριση και πολιτική στην Ελλάδα.
 
Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 σας προσκαλούμε στον χώρο του 3 137 για την παρουσίαση της έρευνας που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του προγράμματος RESHAPE, καθώς και του υλικού που δημιουργήθηκε με αφορμή το πρόγραμμα και αφορά την εγχώρια πολιτιστική παραγωγή. Στον χώρο θα εκτίθονται η έκδοση RESHAPE: A Workbook to Reimagine the Art World, που συνοψίζει την έρευνα, καθώς και το ερευνητικό υλικό που δημιουργήθηκε σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο, μέρος του οποίου θα διανέμεται στο κοινό. Και τις δύο ημέρες στις 7-8 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση από τους συντελεστές με στόχο να ανοίξει μια συζήτηση με το κοινό.
 
Το RESHAPE είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα που καλεί επαγγελματίες και οργανισμούς τέχνης από την Ευρώπη και τη Νότια Μεσόγειο για να φανταστούν και να δημιουργήσουν νέα μοντέλα οργάνωσης και εναλλακτικούς τρόπους εργασίας. Το RESHAPE έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σήμερα, συνδυάζοντας τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα με τον κοινωνικό ρόλο των τεχνών. Αντλώντας από την εμπειρία όσων ήδη πειραματίζονται με νέα μοντέλα και τρόπους εργασίας, το RESHAPE Workbook συγκεντρώνει εργαλεία για τη μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο καλλιτεχνικό οικοσύστημα.

Τα απτά αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας παρουσιάζονται με τη μορφή «
Πρωτότυπων μοντέλων» (“Prototypes”), δηλαδή προτάσεων που συμβάλλουν και στοχεύουν προς μια θετική αλλαγή στο πεδίο των τεχνών και στη σχέση τους με την κοινωνία των πολιτών. Ένα από τα «Πρωτότυπα μοντέλα» που δημιουργήθηκαν είναι το Department of Civil Imagination (DCI), στο οποίο συμμετείχε το 3 137. Το DCI είναι το αποτέλεσμα εκτενών συζητήσεων γύρω από τη σχέση ανάμεσα στη φαντασία, την τέχνη και την κοινωνία. Το DCI είναι μια εν εξελίξει πλασματική υπηρεσία που βασίζεται στη σκέψη της adrienne maree brown και της Walidah Imarisha ότι «κάθε πράξη οργάνωσης είναι επιστημονική φαντασία» (“all organizing is science fiction”).

Με στόχο τη σύνδεση της έρευνας που διεξήχθη στο RESHAPE με την εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή, τον τελευταίο χρόνο σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε μια σειρά δράσεων. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

Μια σειρά προσωπικών ηχογραφημένων ατομικών τοποθετήσεων από επαγγελματίες της τέχνης, οι οποίοι στην επαγγελματική τους πορεία έχουν αναλάβει διοικητικούς και οργανωτικούς ρόλους σε οργανισμούς που διαμορφώνουν την ευρύτερη πολιτιστική παραγωγή στην Ελλάδα.

Ένα κείμενο που συνοψίζει τις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του αθηναϊκού εργαστηρίου RESHAPE για το μέλλον της διακυβέρνησης στον πολιτιστικό τομέα.

Μια νέα έκδοση του 3 137 σχετικά με τις δίκαιες πρακτικές που προτείνει ένα εργαλείο -ένα συμβόλαιο ως υπόδειγμα- για τη βελτίωση και την πλαισίωση των εργασιακών συνθηκών στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Η έκδοση αυτή αποτελεί συνέχεια του έργου του άυλου ινστιτούτου τέχνης GABRIELA καθώς και της έκδοσης Around Labor, Art, and the Auratic Condition (This is Not a Love Song), αποτέλεσμα της συνεργασίας του 3 137 με την επιμελήτρια Ilaria Conti, στο πλαίσιο του sync residency.

 

Οι ηχογραφημένες τοποθετήσεις για την πολιτιστική παραγωγή στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες στα ελληνικά και στα αγγλικά, εδώ και εδώ αντίστοιχα.

Περισσότερς πληροφορίες για το RESHAPE εδώ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συμμετέχουσες/οντες στις συνεντεύξεις: Βένια Βέργου, Χρήστος Καρράς, Μαρίλυ Κωνσταντινοπούλου και Δήμητρα Νικολού, Δημήτρης Πασσάς, Άρτεμις Σταματιάδη, Κατερίνα Τσέλου και Εβίτα Τσοκάντα  

Συντονισμός συζητήσεων: Νεφέλη Μυρωδιά, Κοσμάς Νικολάου
Επεξεργασία ήχου: Μάριος Βίττης
Απομαγνητοφωνήσεις: Θοδωρής Τζανετάκης
Μετάφραση & επιμέλεια κειμένων: Αλίκη Θεοδοσίου, Γκέλυ Μαδεμλή
Σχεδιασμός ιστοτόπου: Χρυσάνθη Κουμιανάκη
Ανάπτυξη ιστοτόπου: Χρήστος Τσαμαρδάς

Η ομάδα εργασίας του DCI: Ana Alexieva, Πάκυ Βλασσοπούλου, Μαρία Βλάχου, Joon Lynn Goh, Jessica Huber, Peter Jenkinson, Virág Major, Chiara Organtini, An Vandermeulen και Shelagh Wright. 

Για την έκδοση σχετικά με τις δίκαιες πρακτικές συνεργαστήκαμε με τις δικηγόρους: Μαρίνα Μαρκέλλου, Σοφία Σαμπάνη και Lena Saltos
Μετάφραση συμβολαίων: Στάβια Γριμάνη
Σχολιασμός περιεχομένου και υποστήριξη της έρευνας: llaria Conti
Επιμέλεια κειμένων: Ελεάννα Παπαθανασιάδη

Κείμενο στο πλαίσιο του αθηναϊκού εργαστηρίου RESHAPE: Ξένια Καλπακτσόγλου